{ "title": "Antep Fıstığı Trombosit", "image": "https://www.trombosit.gen.tr/images/antep-fistigi-trombosit.jpg", "date": "19.01.2024 11:27:25", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Antep Fıstığı Trombosit; Trombosit değerinin vücudumuzda sabit bir şekilde olması gerekmektedir. Eğer vücuttaki bu değer düşük ise kanamayı yatkınlaştırır, yüksek değerlerde ise kandaki pıhtılaşmanın hızlanmasını arttırır. Bu küçük hücrelerin vücuttan, 7-10 gün sonra dalak tarafından atılması sağlanmaktadır. Trombosit çoğalmasını sağlayan kemik iliğinin kontrolünü ise karaciğer sağlamaktadır. Dalakta herhangi bir problem olursa, vücutta bulunan trombosit değerleri değişecektir.

Trombositin en önemli özelliği ise herhangi bir kanama halinde, devreye girerek kanamayı durdurmasıdır. Bunun yanı sıra derin kesiklerden dolayı oluşan damar kanamalarında ise damarın büzülmesini sağlar ve kanamayı en az seviyeye indirir. Trombosit, vücudumuzda dengesinin kesinlikle olması gereken bir kan hücresidir. Trombosit düşüklüğünün son derece tehlikeli olduğunun altını çizen Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu, özellikle trombositdeğerinin düşüklüğünden ötürü, iç kanamaların olduğunu belirterek kesinlikle dikkat edilmesi ve trombositin dengede tutulması gerektiğini belirtmiştir. İbrahim Saraçoğlu, Trombosit değerini yükseltecek şifalı bitkilerden, Antep fıstığını önermektedir. Özellikle tuzsuz ve çiğ olarak tüketilmesi durumunda, Antep fıstığı trombosit için harika bir şifalıbitki olduğunu vurgulayan İbrahim Saraçoğlu, Antep fıstığını bir avuç öğlenden önce ve bir avuç öğleden sonra olmak üzere, en az 20 gün uygulanması gerekmektedir.
" } ] }